Poliranje Farova Osijek

Ono što prvo i jedino pada na pamet većini ljudi pri spomenu na održavanje farova jest mijenjanje žarulja. No, zaboravljaju na važnost poliranja farova i uklanjanja mrlja.

Farovi od automobila svakodnevno su izloženi raznim vremenskim utjecajima (kiša, snijeg, led, UV zrake…). Osim toga, česti su slučajevi udaranja kamenčića po farovima. Sve skupa dovodi do zamućenosti farova, što naravno utječe na smanjenje vidljivosti i razine sigurnosti tijekom vožnje, osobito u noćnim satima.
 
Bilo da je riječ o oksidaciji farova (zamućenje) ili su farovi zamagljeni zbog učestalog korištenja, obavezno se obratite našim tehničarima u Auto Mall servisu. Iskusni i osposobljeni stručnjaci procijenit će stanje u kojem se nalaze farovi na vašem automobilu.

Farovi na automobilima danas se izrađuju od polikarbonata umjesto od stakla, zbog čega su daleko izdržljiviji. No, ovaj je materijal skloniji bržem žućenju ili zamagljenju.

Zašto je važno da poliranje farova prepustite stručnjacima?
Iskusni i stručni tehničari koriste specijalizirane alate i tehnike poliranja farova, tako da u potpunosti mogu ukloniti gotovo sve oksidirane materijale koji su se nahvatali na svjetlima.

Nikako Vam ne preporučujemo da sami polirate farove. Znajte da setovi za poliranje farova koji se prodaju u trgovinama nisu jednake kvalitete kao što je to profesionalna oprema u autoservisima. Neiskusni vlasnik automobila mogao bi prouzročiti više štete nego koristi, zbog agresivnijeg pristupa u korištenju namjenskog „šmirgl papira“. Sukladno tome, poliranje farova kod kuće može još više ogrebati i oštetiti farove. Stoga, uložite u profesionalnu uslugu poliranja farova jer ćete tako uštedjeti puno više novca, nego da sami pokušavate riješiti problem.

Prednosti poliranja farova

Kao što smo ranije spomenuli, poliranje farova nije važno samo za ukupni estetski dojam vašeg limenog ljubimca, već i iz sigurnosnih razloga.
– Sigurnost: kada su farovi čisti i jasni, ne samo da ćete moći vidjeti cestu ispred vas već ćete i vi biti puno vidljiviji ostalim sudionicima u prometu. Navedeno je iznimno važno za sigurnost tijekom vožnje, osobito u uvjetima slabe vidljivosti na cestama.
– Uklanjanje ogrebotina
– Osvježavanje  farova (uklanjanje zamagljenja i neutraliziranje žutila)
– Estetski dojam
– Veća vrijednost automobila
– Ušteda novca:
Nemojte nepotrebno bacati novac na kupnju novih farova; umjesto toga odlučite se na uslugu poliranja farova u našem servisu.

Oksidirani ili izgrebani farovi na automobilu nisu samo trn u oku u estetskom smislu; oni također predstavljaju veliku opasnost za sigurnost na cestama. Naši stručni tehničari obučeni su za profesionalno poliranje farova te mogu pomoći i vama da vaša stara svjetla zasvijetle bolje nego ikad.

Vratite davno izgubljeni sjaj na farovima vašeg limenog ljubimca! Obratite nam se s povjerenjem.

Vaš Auto Mall