Autodijagnostika Osijek

Iznimno je važno u svakom trenutku znati u kakvom se stanju nalazi Vaš limeni ljubimac.
 
Bliži se vrijeme godišnjih odmora, stoga prije nego što se uputite na more obavezno posjetite naš auto servis. Naše stručno i iskusno osoblje ponudit će Vam uslugu dijagnostike, koja pouzdano i pravovremeno otkriva eventualne kvarove.
 

Što je (auto)dijagnostika?

(Auto)dijagnostika u automobilskoj industriji predstavlja računalno provjeravanje stanja u kojem se automobil nalazi. Odnosno, provjerava se postojanje eventualnih odstupanja i otkrivaju se njihovi uzroci. Za računalnu dijagnostiku automobila koristi se namjensko dijagnostičko računalo koje se povezuje s računalom iz automobila. Zatim slijedi analiza kodova i postojećih informacija, kako bi se utvrdili eventualni problemi i uzroci.

Osim toga, dijagnostika nije zaslužna isključivo za otkrivanje problema već i za sprječavanje onih budućih.
Za provjeravanje stanja automobila koriste se razni dijagnostički testovi koji otkrivaju probleme vezane za motor automobila, za mjenjač, ispušni sustav, kočnice, protok zraka, rashladni sustav kao i ostale glavne komponente.

S obzirom na to da dijagnostika ponekad ne pokazuje uzrok eventualnog problema, ovdje je iznimno važno znanje, iskustvo i stručnost osoblja.
 
Koliko se često treba provoditi dijagnostika?

Nikada nemojte čekati „crveno svjetlo“, kako biste se napokon odlučili posjetiti svoj omiljeni autoservis. Čim osjetite da motor radi drugačije ili čujete zvukove iz motora, obavezno se naručite na servis.

Savjeti vezani za dijagnostiku automobila

– Rano otkrivanje problema smanjuje troškove popravaka
– S obzirom na to da lampica od motora ne predstavlja uvijek veliki problem i nedostatak, tada je iznimno važno pristupiti dijagnostici u što kraćem roku, kako bi se brzo utvrdile eventualne nepravilnosti
– Ne radite dijagnostiku na vlastitu odgovornost; uvijek se obratite servisnim tehničarima koji će primijeniti stečeno znanje i iskustvo u rješavanju eventualnih kvarova

Prednosti dijagnostike
Prije pojave dijagnostičkih alata i testova identificiranje problema s automobilom predstavljao je iznimno dugotrajan i skup posao. No, danas računalne komponente u automobilu jednostavno se povezuju s dijagnostičkim računalom, a stručno osoblje u tren oka može utvrditi postojanje eventualnih kvarova. Osim toga, dijagnostičkim testovima mogu se dobiti informacije o povijesti automobila pružajući tehničarima cjelovitu sliku o automobilu. Samim time, popravci će biti puno jednostavniji i lakši.

Sprječavanje kvarova: pravovremena dijagnostika automobila sprječava daljnje kvarove na automobilu. Ljudi su naviknuli voziti auto na popravak samo onda kada nešto nije u redu. Takvo razmišljanje je pogrešno. Zar vam je zaista potrebno da vas motor automobila iznevjeri baš kad ste krenuli na poslovni put?

Ušteda novca: dijagnostika automobila štedi vaš novac. Bez obzira na to što se ta usluga naplaćuje, trostruko ili četverostruko više platit ćete popravak kvara, ako automobil ne odvozite redovno na dijagnostiku.

Budite mirni i sigurni u vožnji: ako znate da je sve u redu s vašim automobilom te da su svi problemi otkriveni na vrijeme, možete mirno krenuti na put. Imate jamstvo da vas vaš limeni ljubimac neće ostaviti nasred usamljene ceste.  

Vaš Auto Mall